Armija
20 марта, 2022
Provokacije
20 марта, 2022

Brnabić

Srbija ceni podršku i angažovanje Kipra

 

01.11.2021.

Izabrala: Dragana Ivanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Predstavničkog doma Kipar Anitom Dimitriju i ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dva naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci.

Premijerka Ana Brnabić je istakla da Srbija ceni podršku Kipra evrointegracijama Srbije i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji država regiona Zapadnog Balkana, smatrajući da jedino takva politika osigurava stabilnost i mir u regionu i Evropi.

Predsednica Predstavničkog doma Kipra ponovila je da ova država ima principijelan stav po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući da će Kipar nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine uz punu implementaciju Briselskog sporazuma.

Imajući u vidu da je obostrani interes unapređenje odnosa na ekonomskom planu, naročito u trenutku održavanja stabilnosti ekonomija u epidemiološkoj krizi, premijerka Srbije je izrazila očekivanje da će se uspostaviti uslovi i za održavanje treće zajedničke sednice dveju vlada.

Istakla je da Srbija podržava i nastavak saradnje u trilateralnom formatu Srbija – Grčka – Kipar, kao i unapređenje parlamentarne saradnje naših država.

Premijerka Brnabić čestitala je Aniti Dimitriju na mandatu, pre svega kao prvoj ženi na čelu kiparskog parlamenta i najmlađoj predsednici jedne od najvažnijih institucija u državi.

Ranije danas, sa predsednicom Predstavničkog doma Kipar Anitom Dimitriju razgovarao je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je Kipar uvek imao razumevanja za probleme sa kojima se Srbija suočava u odbrani suvereniteta, kao što je, kako je rekao, i Srbija imala za kiparski problem.

Nastavljanjem korišćenja veb lokacije prihvatate upotrebu kolačića. Više informacija

Podešavanja kolačića na ovoj veb stranici postavljena su na „omogućavanje kolačića“ kako bi vam pružili najbolje iskustvo pregledavanja. Ako nastavite da koristite ovu veb stranicu bez promene postavki kolačića ili kliknete na „Prihvati“ u nastavku, vi pristajete na to.

Zatvori