Kipar je najbolji izbor za jesenji odmor
22 јануара, 2024
Podrška Kipru u borbi protiv požara na Kipru
22 јануара, 2024

Investiranje u nekretnine na Kipru

Investiranje u nekretnine na Kipru

 

30.5.2023

 

Izabrala: Dragana Ivanović

 

Za državljane Srbije, mogućnost kupovine nekretnina u zemljama s kojima je Republika Srbija uspostavila ugovornu uzajamnost postala je interesantna opcija, a među tim destinacijama ističe se i Kipar, piše Blic.

U poslednje vreme, primećuje se veliko interesovanje za oba dela Kipra, a ponuda stanova varira, kako pokazuju oglasi, počevši od 30.000 evra pa naviše.

Jedan mladi bračni par, nedavno je podelio svoje iskustvo, ističući važnost angažovanja lokalnih agencija koje se bave i prodajom nekretnina i gradnjom. Na tržištu postoje brojni agenti koji pokrivaju balkansko tržište i posluju širom sveta.

Posebno se očekuje ekspanzija u severnom delu Kipra, gde mnogi vide investicioni potencijal za budućnost. S druge strane, južni deo Kipra postao je popularan među srpskim turistima, obarajući rekorde po poseti.

Valja napomenuti da i dalje traje spor oko ostrva Kipar, s aktuelnim embargom na Severni Kipar u mnogim sferama. Ostrvo je podeljeno na grčki deo, suverene bazne oblasti Akrotiri i Dekelija pod britanskom upravom, i Zelenu liniju koja deli grčki i turski deo ostrva.

S obzirom na ove informacije, mnogi radije biraju da letuju na priznatoj teritoriji ostrva Kipar. Ipak, u severnom delu ostrva postoji mnogo interesantnih mesta za letovanje koje, kako tvrde neki, kriju i najlepše kutke, navodi Blic.

Proučavajući oglase, pronašli smo dva zanimljiva stana u Larnaki. Na primer, dvosoban penthaus u samom centru grada, izgrađen 1991. godine, prodaje se za 60.000 evra. Drugi stan u istom cenovnom rangu, sa jednom sobom, smešten u mirnom kraju Liopetri, opremljen je solarnim panelima, a deo je kompleksa s restoranom i bazenom.

Kipar, kao destinacija za investiranje u nekretnine, privlači sve više pažnje Srba, otvarajući mogućnosti za raznovrsne opcije – od stana za odmor do stalnog boravka ili investicije u iznajmljivanje, zaključuje Blic.

Nastavljanjem korišćenja veb lokacije prihvatate upotrebu kolačića. Više informacija

Podešavanja kolačića na ovoj veb stranici postavljena su na „omogućavanje kolačića“ kako bi vam pružili najbolje iskustvo pregledavanja. Ako nastavite da koristite ovu veb stranicu bez promene postavki kolačića ili kliknete na „Prihvati“ u nastavku, vi pristajete na to.

Zatvori